01 October 2007

SIDA si anorexie pe pereti






Stii cum, de cele mai multe ori cand vezi o reclama, o ignori pentru ca iti arata oameni fericiti, zambitori, masini si case luxoase, produse care fac minuni? Si singurele printuri care iti atrag atentia sunt cele care socheaza?
In ultimii ani am tot avut parte de campanii socante, reclame care te puneau un pic pe ganduri, imagini pe care ti le dezlipeai greu de pe retina. Cele pe care mi le amintesc cel mai bine sunt cele de la Benetton, facute de Oliviero Toscani.
Astazi, Toscani a "lovit" din nou cu o campanie impotriva anorexiei. Povestea este cam asa: industria modei promoveaza modele de frumusete destul de greu de atins. Femei inalte, slabe, cat mai tinere. Restul femeilor se raporteaza la aceste modele. De aici pana la diete drastice nu e un drum prea lung. Toscani a aratat lumii tocmai acest lucru: in timpul saptamanei modei la Milano afise infatisand o tanara anorexica au umplut strazile. Fata din imagine, Isabelle Caro are 27 de ani si 31 de kg. Si contrazice vorba aceea care spune ca nu poti sa fii niciodata prea slab sau prea bogat.


No comments: