02 October 2007

Despre falsa pudoare

in postul trecut nu stiam foarte clar ce vreau sa spun. Stiam insa ca am vazut doua imagini faine, fie si prin faptul ca sunt socante. Si ca voiam sa le arat. Una dintre aceste imagini reprezenta un fund, stampilat cu textul "HIV positive". Aceasta imagine a facut parte dintr-o serie de fotografii facute de Oliviero Toscani pentru Benetton. Toata faza cu campaniile Toscani- Benetton era ca un brand comercial poate sa ajute oamenii sa constientizeze anumite probleme. Sa "raise awareness", asa cum ne place noua sa spunem in birou.
Acelasi lucru se intampla si cu campania Toscani- Nolita. Toscani vrea sa spuna ca nu e ok sa te infometezi ca sa atingi niste standarde de frumusete.
Ambele imagini pe care le-am postat ieri pe blog erau socante. Insa am fost avertizata numai in legatura cu una. Numai una dintre ele a fost considerata prea provocatoare, indecenta...nici nu stiu cum sa spun (edgy era cuvantul).
De ce era imaginea cu HIV positive edgy, ma intreb?
Pentru ca, desi apartinea unei persoane seropozitive, fundul parea sanatos, chiar....hm apetisant? Pentru ca o fata goala, bolnava de anorexie, are un aspect neplacut si in nici un fel atragator? De unde am putea deduce ca nuditatea nu este indecenta decat in masura in care este atragatoare?
Sunt lucruri pe care nu le inteleg. Sunt lucruri care ma infurie Acesta este unul dintre ele.


No comments: