05 October 2007

Bucurii marunte



O zi de toamna ca asta nu e o bucurie marunta, e un lucru rar. E soare, dar nu arde, e un pic de vant, dar nu rece. O zi tocmai buna sa mananci pe iarba sau pe terasa, sa stai o vreme cu ochii inchisi la soare, pana incepi sa vezi stelute colorate.
Dar o astfel de zi e facuta din lucruri marunte, cum ar fi sa stai doar 17 minute intr-un autobuz pe o o strada care nu e aglomerata, sa iti iasa cafeaua foarte buna, sa te recompensezi cu doua carti pentru ca ai stat foarte mult intr-un loc, incercand sa rezolvi probleme. Este o bucurie marunta sa spui vanzatorului "multumesc, nu am nevoie de punga de plastic" si apoi sa incepi sa iti rasfoiesti achizitiile si sa constati ca paginile nu sunt, inca, taiate. Si ca miros a nou.
E o bucurie sa stai de vorba, politicos si fara sa spui mare lucru, cu oameni cu care nu ai mai vorbit de ani. Sa dai o tigara, la metrou, cuiva care iti cere. Sa insisti sa faci lucrurile cum stii tu. Sa iti dai jos puloverul pregatit pentru o zi de octombrie. Sa ai flori pe masa. Sa fie lumina calda.

2 comments:

Anonymous said...

printre cele mai bune articole care le-am citit pe blogul asta
felicitari :)

Fac Ce Vreau! said...

mercic. Ioana