11 October 2007

Condom chain of life

A fost odata ca niciodata o zi magica, in care toata lumea a decis sa renunte la discriminare, sa iubeasca pe toata lumea, dar mai ales pe sine, sa fie buna, sa faca bine si altora si sa se adune in piete, sa poarte fundite rosii, sa strige impotriva unui rau venit de nicaieri, care afecta mase din ce in ce mai mari de oameni.
Ziua aceea era 1 decembrie. In aceasta zi, fara sa fie Craciun, oamenii erau mai buni unii cu altii si se uneau intr-o lupta pentru o cauza comuna. De cele mai multe ori lupta lor era una mica, fara victorii importante. Des apareau eroi in lupta asta, dar era nevoie ca fiecare om sa isi duca lupta singur, sa fie propriul sau erou. Raul, zmeul ceu rau, era HIV, si oricate ar fi fost victoriile oamenilor asupra lui, el tot reusea sa castige batalia. Si nici pana astazi nu a fost invins.
Dar cateodata oamenii pareau sa aiba sanse de izbanda. Pentru ca, oricum ar fi fost lupta, cheia victoriei era ca toata lumea, dar absolut toata lumea, sa stie care este raul si de ce sa se fereasca.
Acum multa vreme, sa tot fie un an de atunci, pe 1 decembrie 2006, la Bangkok, in Thailanda, o astfel de lupta a fost castigata. Victoria a fost cu atat mai mare cu cat vestea ei s-a imprastiat peste tari si mari. Povestea bataliei a fost simpla: UNESCO Thailanda, impreuna cu alte organizatii, cu sponsori, cu personalitati publice, cu persoane seropozitive, atinse deja dar nu invinse de rau, s-au unit si au construit impreuna o arma simbolica.
Arma aceasta era cel mai lung lant de prezervative din lume, masurat si omologat ca atare de catre Guinness World Records . Masura 2715 metri si 24.516 prezervative. Peste 1400 de oameni au pus umarul si sufletul in constructia simbolicului obiect.
Strigatul lor de lupta era unul simplu, care spunea ca viata merita traita si protejata.
Pe parcursul a trei zile, viata a fost sarbatorita la Bangkok in cadrul festivalului Condom Chain of Life.
Iar la sfarsit, o provocare a fost lansata: sa se continue lupta, sa se depaseasca recordul, sa se mearga mai departe.

4 comments:

Anonymous said...

sunt masslina inca nu imi facui cont aici ... hmmm dupa cum era si "zvonul" ... cam pe cand se lasa exact ... detalii etc ioana georgi si cristi sper sa va gasesc pe mess am sa va comunic ceva ... toata stima va pup c'ya

Anonymous said...

ne gasesti in mod sigur pe mess, pe mail si unde mai vrei tu. se lasa in cam doua saptamani :)

Anonymous said...

super tare ideea.. ceva practica si pe la noi?

Anonymous said...

sigur ca da...mai exact in vreo doua saptamani