17 January 2008

Filmul saptamanii: The Boss of it All


Daca lucrezi intr-un loc in care sefii isi scuza intotdeauna deciziile neinspirate invocand un sef inca mai mare si, eventual, atotputernic, o sa iti placa filmul asta.

Pe scurt, directorul unei companii de IT vrea sa isi vanda firma. Problema este ca atunci cand a inceput afacerea a inventat un director de companie pe seama caruia erau pusi toti pasii neplacuti care trebuiau parcursi pentru bunul mers al afacerii. Pentru negocierile cu eventualii cumparatori, el angajeaza un actor somer pentru a juca rolul sefului cel mare, cel care taie si spanzura. Dar actorul/sef va fi cunoscut si de angajati si va trebui sa isi extinda rolul pana la situatii care ii incearca moralitatea. Dar trebuie sa il vedeti ca sa stiti cum se va descurca the Boss of it all si care va fi deznodamantul.

Lars von Trier nu face comedie, nu e genul lui si celelalte filme ale lui care au rulat pe ecrane romanesti, adica Dancer in the Dark, Breaking the Waves, Dogville si Manderlay nu seamana deloc, cel putin in materie de plot, cu acest film. De aceea nu m-am dus la film convinsa ca ma va face sa rad. Dar am ras, si pana la urma asta este cea mai buna recomandare.

No comments: