24 January 2008

La mall&film, sau ce sa nu faci miercuri seara

Miercurea nu e bine sa te duci la film. Mai ales la film la mall. Poate din cauza reducerilor de la Orange, "plex"-urile sunt foarte foarte aglomerate cu the wrong kind of people. Dar sa nu fac judecati si sa povestesc cat se poate de impartial.
Se intampla asa: ajungi la mall dupa o zi de munca sau de scoala, dupa caz, si vrei sa iti clatesti ochii cu hainute la reduceri. Nu mai ai succes. La 10 zile dupa ce au inceput in mod oficial reducerile nu mai gasesti aproape nimic. Sau poate ca am ales eu mall-ul gresit. Dupa care, dupa ce te invarti si te tot invarti, arunci priviri discrete la vecinii de shopping, ti se face foame. Foarte rau. Ai sanse minime sa gasesti o masa libera la care sa iti consumi in liniste junk-food-ul cel de toate zilele. Dar daca, uimitor, te arunci inaintea altora, tintesti cu poseta si ocupi masa inainte sa ajunga altii la ea, se ivesc ale probleme pe care trebuie sa le rezolvi. Cum ar fi sa spui unui angajat ca ar fi cazul sa debaraseze masa, si, daca tot a debarasat-o, sa nu o stearga cu detergent de spalat geamurile. In fine, te poti consola cu gandul ca nu vei manca direct de pe masa, ci din tava refolosita si cu urme din meniul celorlalti consumatori.
Dupa ce ai mancat, te duci linistit la film. Doar ca, dupa cum se vede treaba, si altii vin la film si nu sunt atat de linistiti. Au afaceri urgente de solutionat prin telefon, prieteni care pierd semnalul si la care trebuie sa urle ca sa ii auda, opinii despre film pe care trebuie sa le impartaseasca cu restul publicului. Iar daca filmul este si prost (asa cum este Asasinarea lui Jesse James de catre lasul Robert Ford) seara se cheama ca e perfecta. Enjoy!!

No comments: