10 January 2008

Strangere de fonduri BlackXS


Da, BlackXS sunt parfumurile alea cu care se tot da lumea cand vrea sa miroasa special...si, da, au reclamele alea faine in vitrinele magazinelor cu staif. Si in ultimele doua luni din 2007 au constituit o modalitate de a strange fonduri pentru Sidaction, o organizatie din Franta care se ocupa cu prevenirea SIDA. Treaba venea in felul urmator: pentru fiecare parfum BlackXS vandut un euro se ducea la aceasta organizatie.
Este surprinzator, totusi, sa aflu abia acum ca si in Romania s-au strans fonduri din vanzarea acestor parfumuri (in ultimele zile din noiembrie si primele din decembrie). Adica de ce nu s-a promovat actiunea? Ca, poate cu informatia asta in minte, ne duceam sa ne cumparam un parfum. Si chiar daca nu urmaream vreun Rabanne, asta ne-ar fi convins.
Evident, pe langa componenta romaneasca a povestii, mai este si alta...adica de ce se strang fondurile pe o perioada atat de scurta? Si de ce doar un euro? Si daca un euro e putin, de ce nu s-a mai umflat un pic pretul? Ca doar, la pretul unui parfum, nu se mai uita nimeni la cativa lei.
Una peste alta, initiativa lui Rabanne e foarte misto si n-ar strica daca ar urma-o si altii.

No comments: