22 January 2008

Filmul saptamanii: Am o slujba naspa rau vs Elizabeth, the Golden Age



Ca tot vorbeam despre cinema si vreau sa facem o traditie din recomandarea de film, iata ce mai e pe la cinema saptamana asta.
In functie de dispozitie, ar cam fi de vazut "Am o slujba naspa rau", la Union si la Studio.
5 femei care lucreaza intr-un restaurant se isterizeaza maxim intr-o seara dificila, in care nimic nu merge cum trebuie, clientii sunt dificili, sobolanii misuna, problemele personale se aduna si ele si totul fierbe pana in momentul in care una dintre ele, Abbie (Neve Campbell, care ar face bine sa stea mai mult imbracata pe ecran, de dragul retinei noastre) are o izbucnire care alunga musteriii.
Dar totul se insenineaza pana la sfarsit, odata cu aparitia unui personaj celebru care canta si danseaza si salveaza ziua. Motive pentru care ar trebui sa il vedeti: Shirley Henderson intr-un rol minunat (o sa o recunoasteti din Bridget Jones), Oana Pellea overacting, dar amuzanta pana la urma, in tristetea ei, Alexandra Maria Lara, si faptul ca e foarte posibil ca, dupa o zi nasoala la munca, filmul sa va prinda bine.
Schimband cu totul registrul, Elizabeth, the Golden Age face parte dintr-o cu totul alta categorie: actori grei, buget mare, epic kind of movie. Dar filmul pe care il puteti vedea la toate "plex-urile" din oras este mai mult decat atat. Mai ales daca ati vazut si primul Elizabeth.
In principiu, este vorba de anii de maturitate ai reginei protestante, care e nevoita sa lupte impotriva Spaniei, sa ia decizii majore si in acelasi timp sa se chinuie sa-si inabuse orice urma de viata personala. Motive pentru care sa il vedeti: Cate Blanchett este, pe rand, grandioasa si demna de mila, costumele si decorurile sunt minunate, Clive Owen in rol de corsar...plus intrigile politice care fac toti banii (prin comparatie cu scena politica actuala).

5 comments:

Anonymous said...

f fain filmul cu Elizabeth ...dar mai fain e Rendition ... Il recomand la toata lumea modul in care este regizat si cum se petrece firul actiunii va va da pe spate

Fac Ce Vreau! said...

pai atunci te invit sa povestesti mai pe larg despre el, pe blog, aici

Anonymous said...

Anwar El-Ibrahim, un american de origine egipteana suspectat de terorism, dispare in timpul unui zbor dintre Africa de Sud si Washington, sotia sa (Reese Witherspoon) calatoreste in capitala Statelor Unite pentru a descoperi ce s-a intamplat. In acelasi timp, intr-o inchisoare secreta din afara SUA, analistul CIA Douglas Freeman (Jake Gyllenhaal) este fortat sa mediteze asupra moralitatii slujbei sale cand asista la interogarea cel putin neortodoxa a lui Anwar El-Ibrahim

Fac Ce Vreau! said...

wonderful

Anonymous said...

f fain I really hate my job,Pellea nu mi pare deloc over acting....Rolul e construit ireprosabil intre efervescenta latina si lacrima!Felicitari Pellea si il recomand si eu cu caldura!