17 March 2008

Capsuna de plastic

Capsuna de plastic e un trofeu pe care nu vrei sa il iei. Nimeni nu isi doreste o capsuna de plastic. In cazul in care nu stiti despre ce este vorba, va explic: trofeul de plastic este varianta foarte romaneasca la Zmeura de aur, premiul care se acorda celor mai proaste filme de la Hollywood cu o zi inainte de Oscar.
Anul asta, Capsuna de plastic vizeaza 4 filme romanesti. Ticalosii, Dupa ea, Ingerul necesar si Logodnicii din America. La toate categoriile, fie ca e vorba de cel mai slab film, cel mai slab regizor, cel mai slab actor etc..filmele astea se bat pe suprematie.Eu zic ca ar fi putut sa intre lejer si Restul e tacere al dlui Caranfil, dar e numai parerea mea. Sau poate ca filmul e prea nou si pot sa sper la o nominalizare la anul.
In fine. Nu asta este problema. Sunt doua lucruri care ma amuza tare cand vine vorba despre capsunicile de plastic: primul, ca sunt nominalizate mai multe filme decat la premiile Gopo.
Doi: ca toate categoriile sunt "slabe". Si nu prea inteleg. Domnilor, filmele astea sunt proaste. PROASTE. Nu vad de ce ar trebui sa ne ascundem dupa deget cand acordam astfel de premii. Daca tot are cineva initiativa laudabila de a arata cu degetul si de a rade in hohote, macar sa o faca pana la capat. Deci, sa repetam impreuna: cel mai prost film, cel mai prost regizor, cea mai proasta actrita intr-un rol principal....

No comments: