04 March 2008

Car sharing

In fiecara dimineata vin catre FCV HQ cu autobuzul. Plin. I fiecare dimineata 330/335 se strecoara, incet-incet, printre sute de masini dragutze, dar prea putin ocupate. Nu am facut pana acum o statistica, dar, cumva, as putea spune ca in majoritatea masinilor pe care le vad e cate o singura persoana. Cu siguranta, asta este o cauza pentru care avem prea multe masini pe strazi, prea putine locuri de parcare, prea multe ambuteiaje la intersectii si prea multe gaze de esapament in plamani. Si pana acum stateam si ma intrebam daca se poate face ceva. Se poate, si ce am descoperit eu cam tarzior nu mai e o noutate pentru foarte multa lume (mai civilizata).
Carsharing este un concept despre care se tot vorbeste de prin 1948...care a evoluat mult si care poate sa rezolve o multime de probleme. Printre care cele de mai sus. Desigur, are si o gramada de dezavantaje, cel mai neplacut fiind, desigur, faptul ca nu te mai poti lauda cu masina ta cea noua care consuma atat in oras si atat afara si care atinge suta in X secunde.
Dar poti sa ajungi unde ai nevoie, intr-un timp scurt (mai ales daca toata lumea ar practica- probabil ca masinile de pe strazi s-ar imputina vizibil). Si nu ai mai polua, nu ai mai consuma din resursele mici-mici-mititele de care ne mai bucuram. In plus, ai socializa in masina si ai avea costuri reduse dramatic. Eu zic ca merita sa incerci.

No comments: