06 February 2008

Filmul saptamanii: Sweeney Todd- the horror

Recunosc: un musical horror, care mai e si altoit dupa o poveste celebra si foarte jucata pe Broadway nu pare cea mai buna optiune pentru o seara de marti, mai ales daca nu ai o pasiune pentru gen. Totusi, Sweeney Todd e un film de vazut. Din varii motive.
In primul rand, pentru ca e inca o nebunie a lui Tim Burton si asta il recomanda din start: filmul o sa fie dubios, intunecat, exagerat si nici o secunda plictisitor. Iar daca ai vazut Corpse Bride sau Vincent Price ai sa intelegi de ce.
Apoi, pentru ca Johnny Depp canta (in toata regula, adica nu playback...ci la fiecare scena si dubla) si joaca asa cum o face el de obicei, adica bine. Din pacate, nu arata la fel de bine cum te-ai astepta, dar este inca fermecator.
Si pentru ca Helena Bonham Carter canta si joaca si isi justifica prezenta in film, dincolo de acuzatiile ca ar fi fost distribuita pentru ca este sotia regizorului.
Nu in ultimul rand, pentru ca este foarte bine realizat in materie de culoare, filmare, editare...si oricat n-as putea sa ii sufar pe oamenii care spun ca se duc la film pentru imagine, aici trebuie sa admit: ai la ce sa te uiti. Si sa nu uit nici costumele :)
Long story short: un film despre un barbier criminal in serie bantuit de trecut si o brutaritza nebuna dar extrem de pratica, care canta impreuna, omoara si fac placinte din carne de om. Minus o multime de defecte care te pot descuraja. Plus doi actori care se simt bine in pielea lor si unul cu altul pusi intr-un decor minunat. Fa tu calculele.

*ST ruleaza saptamana asta la plex-uri si la CinemaPro.

No comments: