11 February 2008

The BAFTA and the Grammy



De cand cu greva scenaristilor, care a dat peste cap toate programele TV americane si a facut din ceremonia decernarii Globurilor de Aur o amarata de conferinta de presa, ne-am cam plictisit la televizor. Acum, ca greva de trei luni s-a incheiat, ne vom bucura de episoade noi din serialele pe care le piratam, de talk-show-uri mai cu talc si de festivitati de premiere in toata regula...si aici ma gandesc la Oscar.
Dar sezonul de mari premii a inceput deja, si iaca cine sunt castigatorii primelor serii.
Premiile Bafta ale academiei britanice s-au dus cam acolo unde se astepta toata lumea: la Atonement pentru cel mai bun film, la No country for old men pentru regie, la Daniel Day Lewis (in There will be blood) in rol principal si Javier Bardem in rol secundar. Marion Cotillard a luat premiul pentru rolul principal din La vie en rose si Tilda Swinton- pe cel pentru rol secundar.
Asta ca sa stiti la ce filme sa mergeti de acum inainte.
La Grammy scenariul a fost la fel de previzibil, cu Amy Winehouse (care nu a participat din motive de viza) luand 5 premii si Kanye West- 4. In rest, multime de castigatori, de la Bruce Springsteen la Michael Buble, The White Stripes, Foo Fighters, Chemical Brothers, Justin Timberlake, Alicia Keys, etc etc etc etc.

No comments: