06 February 2008

In februarie vorbim/citim despre dragoste


In februarie, de la o vreme incoace, obisnuim sa facem o multime de lucruri cu dragostea. O asteptam, o provocam, o regretam, vorbim despre ea si, in cele mai triste cazuri, o vindem. Luna asta, dragostea apare la fiecare colt de strada in forma de inimioare din plus sau ciocolata, felicitari kitchoase sau gablontzuri.
Din pacate, nu prea o mai citim, si, intr-un fel, parca nici nu iti mai vine sa citesti despre dragoste cand din toate partile te asalteaza acelasi subiect. E de inteles. Dar acum avem un motiv special sa citim despre dragoste. Cotidianul lanseaza miercuri, 13 februarie, o colectie de povesti. Peste 500 de pagini si 21 de scriitori (Mark Twain, Turgheniev, Cehov, Eminescu, Boccacio, Henry James, E.A. Poe, Caragiale si o multime de altii) care pun la bataie, pe langa povesti auzite de la altii, istorii si scrisori personale.
Cartea asta este inca un lucru care se vinde in preajma zilei indragostitilor, dar poate fi mai eficace decat o ciocolata atunci cand e vorba sa te aduca in the mood. Tocmai de aceea partenerul firesc al unei astfel de publicatii eveniment este Love Plus.

No comments: