23 May 2008

Gala Societatii Civile 2008- Binele o duce rau in Romania

In fiecare an cativa oameni de bine se strang si organizeaza Gala Societatii Civile, care e un lucru frumos tocmai pentru faptul ca recunoaste valoarea unor proiecte facute de o mana de ONG-uri. Gala e relativ modesta ca desfasurare de forte, dar e semnificativa ca intentie. Anul acesta am fost acolo si m-am emotionat live la unele dintre proiectele premiate (sau nu).
Castigatorii de anul asta sunt dupa cum urmeaza:
1. Asociatia Alternative Sociale pentru un proiect de metodologie de asistenta sociala, psihologica si juridica pentru copiii ai caror parinti sunt plecati in strainatate (prima metodologie de gen din Europa, realizata cu sprijinul OIM).
2. Astra Film Fest 2007- din motive evidente :)
3. (extraconcurs) campania CNA-ului, "Nu iti abandona copilul in fata televizorului"
4. TET Alexandria pentru trupa de teatru tanar pe care o fac intr-un oras fara teatre si fara cinematografe.
5. Romani Criss pentru campania "Altfel. Dar la fel"- la sectiunea Apararea drepturilor individuale si colective
6. extraconcurs: Fara spaga de la Transparency International si Tara Normala de la Radio Guerilla, plus Eu nu blochez intersectia.
7. La sectiunea sanatate, cu un program mititel ai carui beneficiari sunt bolnavii de cancer in stadiu terminal "Cancerul nu iarta dar suferinta poate fi alinata" al Fundatiei Sfanta Irina
8. La categoria servicii sociale pentru categorii defavorizate, Fundatia pentru Voi, impreuna cu proiectul Mamovan al Fundatiei Renasterea si Hospice Casa Sperantei (extraconcurs).
9. La categoria Dezvoltare economica si sociala, Fundatia pentru parteneriat a castigat concursul cu proiectul "Apele au trecut. Regaseste speranta"
10. Protectia mediului: Mihai Eminescu Trust (iar extra Liana Buzea pentru selectarea deseurilor inceputa la ASE si Tasuleasa Social, un proiect foarte drag noua).

Marele premiu a fost castigat de Fundatia pentru Voi. Ne bucuram tare pentru ei.

No comments: