31 July 2007

Aragazul lui Cristi

sau scurt tratat despre colectarea deseurilor mai dificile in Bucuresti

Eh, dupa cum v-am povestit mai inainte, Cristi are acest aragaz de care vrea sa scape cu orice pret. Motivul este tot inchipuirea: cum nu are ce face, vrea sa sparga un perete si sa elimine bucataria din planul locuintei sale.
Asa ca m-am interesat ce si cum se intampla cu toate ustensilele astea dupa ce nu mai ai nevoie de ele prin casa. Eh, se pare ca exista o directiva reglementata la nivel european simadicos, care zice ca pana in octombrie 2008 ar trebui sa avem destule organizatii care sa se ocupe de asta incat sa adune cel putin 4 kg de astfel de deseuri pe cap de locuitor.....dar. DAR: oricat as cauta pe net, tot nu gasesc un loc de depus aragazul/frigiderul/aspiratorul sau mai stiu eu ce.
Tot ce s-a intamplat pana acum este ca pentru fiecare aparat de acest gen pe care il cumperi trebuie sa platesti o taxa (mica in comparatie cu valoarea paratului, adica vreo 7 lei), cu care taxa se vor sustine centrele DEEE (asa se numesc ele).
In Bucuresti se pare ca vor fi 6 astfel de centre (probabil cate unul pe sector), dar pana nu primesc aprobarea Primariei, trebuie sa va mai suportati vechiturile o vreme si sa nu le aruncati in curtea blocului.

P.S. daca vrea cineva aragazul lui Cristi si simte ca poate sa curete straturile de substante...hm..nocive de pe el, anuntati-ne.

2 comments:

Anonymous said...

un laptop care nu-i trebuie nu are pe acasa? o plasma, o linie audio, chiar si un frigider cu conditia sa fie plin :)

Anonymous said...

super tare body paintul:)